همشهری آنلاین: نخستین جشنواره ملی بلوتوث‌های دینی و قرآنی به همت خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) با هدف ترغیب مردم به تولید محتوای دینی بلوتوثی، گردآوری و انتشار محتوای دینی اثرگذار و متناسب با نیازهای نسل جوان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا)، مقابله با هجوم گسترده بلوتوث‌های مخرب و ضد دینی در سطح جامعه، حساس‌سازی خانواده‌ها و مردم نسبت به موضوع بلوتوث، ایجاد خودباوری و زمینه‌سازی در اقشار جامعه برای تولید محتوای دینی با استفاده از فناوری روز، کاهش هزینه و ترغیب مردم به تولید محتوای دینی بلوتوثی، گردآوری، تولید و انتشار محتوای دینی اثرگذار، متناسب با نیازهای نسل جوان و ایجاد تحول در فرهنگ استفاده از بلوتوث از عمده‌ترین اهداف اصلی این جشنواره است.

بخش «مسابقه» این جشنواره در سه سطح تولیدی، تدوینی و گردآوری برگزار می‌شود. موضوعات قرآنی، دینی و دفاع مقدس محورهای اصلی این جشنواره است و انواع فایل‌های مورد قبول در بخش مسابقه اعم از صوتی، تصویری، پاورپوینت، انیمیشن، فلش، سناریو و متون بلوتوثی خواهد بود.

داوری در دو مرحله انجام می‌شود که ابعاد مورد داوری نیز محتوایی ـ فنی و ارتباطاتی(نظر به رسانه‌ای بودن محتوای بلوتوثی) است.

داوری مرحله اول آثار از اول تیر تا پایان تیر 1389 خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا 20 مردادماه سال جاری مصادف با آغاز ماه مبارک رمضان به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.

داوری نهایی آثار نیز از 21 مردادماه تا اول شهریورماه جاری انجام می‌شود و تعیین برگزیدگان و برگزاری مراسم اختتامیه نیز در تاریخ 6 شهریورماه برگزار خواهد شد.

به برگزیدگان این جشنواره جوایزی همچون کمک هزینه ساخت بلوتوث به 100 بلوتوث برتر، تا سقف 2000000 ریال، کمک هزینه عمره مفرده، کمک هزینه عتبات عالیات، کمک هزینه مشهد مقدس، لپ تاپ، دوربین عکاسی و گوشی موبایل اهدا می‌شود.

لازم به ذکر است که مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی کشور، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رادیو قرآن، شبکه قرآن و معارف سیما و مدرسه قرآن و عترت(ع) از جمله حامیان اصلی این جشنواره هستند.

در همین راستا نیز نشست‌های آسیب‌شناسی مصرف بلوتوث در جامعه به همت خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) برگزار خواهد شد.

اولین نشست با موضوع «بررسی دلایل رواج بلوتوث‌های غیر اخلاقی در جامعه» و با حضور «بهرام بیات» مدیرکل مطالعات اجتماعی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، «محمدرضاجوادی یگانه» عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و «محمد آقاسی» در تاریخ 25 خردادماه در محل این خبرگزاری برگزار می‌شود.

دومین نشست از این سلسله نشست‌ها نیز با موضوع «راهکارهای تولید محتوای جایگزین برای مقابله با بلوتوث‌های غیر اخلاقی» با حضور «حسن بشیر» دانشیار دانشگاه امام صادق(ع)، «پدرام الوندی» کارشناس ارتباطات و «حسین ساعی»، قائم مقام مرکز افکار سنجی و رصد فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات در تاریخ 31 خرداد‌ماه برگزار خواهد شد.

همچنین در توضیح بیشتر ماهیت برگزاری این جشنواره در سایت آن آمده است: «تلفن همراه همه کارکردهای ارتباطی میان فردی و رسانه‌ای را دارد؛ اکنون تسهیل ارتباطات میان‌فردی ابتدایی‌ترین کارکرد تلفن همراه است و سرگرمی و اطلاع‌جویی‌های رسانه‌ای به مدد رادیو، خبرهای اس ام اسی، دسترسی به اینترنت، امکان ضبط و فیلمبرداری صحنه‌های خبری و تولید و مصرف هرگونه محتوای رسانه‌ای بسته به نوع گوشی تلفن همراه در اختیار همه کاربران موبایلی قرار دارد.

مهم‌ترین ابزار این داد و ستد رسانه‌ای نیز بلوتوث است. هر محتوای تولید شده چه از طریق سازمان‌های رسانه‌ای و چه مردمی به راحتی از طریق ارتباطات تکنولوژیک بلوتوثی بدون هیچ‌گونه کنترل و واسطه‌ای با کارکرد اطلاع‌رسانی و یا سرگرمی ارسال و دریافت می‌شود که بدون شک عدم توجه به فرصت‌ها و چالش‌های این پدیده می‌تواند ما را در مقابل هرگونه تبعاتی، بی‌دفاع یا خلع سلاح کند.

از سویی صفحه روزنامه‌ها پر است از گزارش جرایم بلوتوثی و اخاذی‌های بلوتوثی که ناشی از بی‌احتیاطی تولید کننده و یا غرض‌ورزی‌ها و تجاوزها به حریم خصوصی افراد است، از سوی دیگر مراکز فرهنگی، ایستگاه‌های بلوتوث صلواتی را می‌اندازند و محتوای دینی و فرهنگی تولیدی خود را در اختیار مردم قرار می‌دهند؛ جهت‌دهی به این فرصت‌ها و چالش‌ها و درگیر کردن ذهن مخاطبان این محتوای رسانه‌ای با آسیب‌ها و نیز جذابیت‌های بلوتوثی برنامه‌ریزی مدون و هوشمندانه‌ای می‌طلبد تا با مشارکت همه مردم با ایجاد محتوای سالم، حجم عظیم فایل‌های غیر اخلاقی و صرفاً سرگرم کننده را با محتوای جذاب و سرگرم کننده و آگاهی بخش عوض کرد. طرح جشنواره بلوتوث‌های دینی نیز از دغدغه کمبود محتوای سالم و جذاب بلوتوثی با عزم ملی برای تولید و مصرف فایل‌های متناسب با فرهنگ و شریعت ایرانی ـ اسلامی کلید خورده است.» 

کد خبر 109725

پر بیننده‌ترین اخبار دین و اندیشه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز